Udskiftning til nye eternit tagplader

Tvivler du på, om dit tag skal istandsættes eller evt. tilmed helt skiftes ud? Ved du endvidere ikke helt, om du har brug for splinternyt spærtræ? Såfremt der er begyndende sprækker, kan det godt betale sig at istandsætte taget med nogle spritnye tagplader el. tagsten, eksempelvis eternit tagplader, inden der sker endnu slemmere destruktioner. Nye tagsten vil være et klogt valg i sådanne uheldige situationer, for såfremt der kommer revner i taget, vil det eventuelt føre til svamp plus vandskader i boligen. Det er også relevant, at der er spærtræ af ordentlig kvalitet ifm. taget, af den årsag at det har stor betydning for sikkerheden i hjemmet. Hvis du overvejer at investere i nogle splinternye tagsten, tagplader el. nyt spærtræ, så køb det snarest, inden skaden er sket.

Når du har tænkt dig at købe nogle nye tagplader af eternit, behøver du ikke blive nervøs for, at tagpladerne indeholder asbest. I år 1984 sluttede det nemlig, at man lavede eternit med asbest. Såfremt du har eternittag, som er fra før begyndelsen af 80’erne, burde du få det udskiftet til splinternye eternit tagplader, før det går i stykker, og der muligvis kommer asbestforurening. Beslutter du dig for at investere i disse nye eternit tagplader, så kan du regne med, at taget klarer sig i ca. ti til tyve år. Dog afhænger levetiden ret meget af tagets hældningsgrad, og levetiden forlænges, jo større tagets hældning er. Det første varsel på slitage vil oftest være, at overfladen begynder at afskalle, el. huller vil komme.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>