Sæt sikkerheden i højsædet ved at sikre dig de rigtige hjul og taljer

På byggepladser af enhver størrelse er arbejdsmiljø og arbejdernes sikkerhed alfa og omega. Som følge heraf er det nødvendigt, at du altid tænker arbejdsforholdene nøje igennem, såfremt du du som hovedentreprenør eksempelvis står overfor at skulle vælge nogle nye hjul, taljer eller faldsikringsudstyr. Den eneste måde at forhindre arbejdsulykker på er, at sikre en grundig tilrettelæggelse samt et sikkerhedskursus til alle på en byggeplads. Dertil bør faldsikringsudstyr samt taljer altid benyttes rigtigt, og de skal have de lovpligtige eftersyn.

Ikke mindst når du finde det rette faldsikringsudstyr, kan der være en række faktorer, som du som chef i en entreprenørvirksomhed til enhver tid bør tænke på. Arbejdsulykker som følge af fald er nemlig blandt de mest farlige på en byggeplads. Ifm. køb af personligt faldsikringsudstyr til medarbejderne skal du som følge deraf tjekke, at udstyret egentligt er anerkendt på baggrund af de juridiske foreskrifter og standarder. Endvidere skal alle slags faldsikringsudstyr gennemgå et årligt servicetjek samt skiftes ud med nyt udstyr efter omkring 4-6 år, da dette er den sædvanlige levetid for faldsikringsudstyr.

Som udgangspunkt er der ligeledes mange faktorer, som er afgørende når du skal vælge hvilke hjul, som vil indfri dit firmas krav på optimal vis. På det grundlæggende plan skal du tage stilling til, om dine nye hjul udelukkende skal anvendes engang imellem, eller om de faktisk bør kunne klare en nonstop anvendelse. Selve valget af transport hjul til din entreprenørvirksomhed og disses belastningsgrad vil nemlig til enhver tid have en betragtelig betydning for udstyrets holdbarhed såvel som dets sikkerhed samt faktiske kapacitet i den daglige rutine.

Er det i stedet nye taljer, som du som arbejdsgiver skal udvælge til din byggeplads, er der tillige et væld af valgmuligheder. Du har f.eks. mulighed for at anskaffe hånddrevne eller radiostyrede taljer med varierende løfteevne ud fra, hvad der matcher behovene i din byggevirksomhed. Som følge deraf skal du til enhver tid sikre dig, at du modtager den vejledning, som du har behov for, før du anskaffer scene taljer. Dette gælder selvfølgelig uanset, om du som arbejdsgiver skal til at vælge personligt faldsikringsudstyr, taljer med radiostyring eller nogle nye hjul til dit byggefirma.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>