Musikefterskole – Sjælland

Indenfor de foregående par år har der været meget fokus hvad angår miljøet, & det har formået at give mig en herlig tanke. Jeg har jo besluttet mig for, at jeg vil bytte det affældige oliefyr ud med et splinternyt og miljøvenligt biobrændselsfyr » kirkevangenergi.dk/biobraendselsfyr,! Samtidig med en indskrækning af udledelsen af kuldioxid kommer det jo på samme tid til at have den virkning, at jeg reelt økonomiserer, fordi biobrændsel koster væsentligt mindre end gas plus olie.

Jeg har til at starte med nærstuderet nogle biobrændselsfyr af mærket Windhager » kirkevangenergi.dk/biobraendselsfyr/windhager,, og jeg havde faktisk nærmest allerede besluttet mig for et, som jeg ville købe, idet jeg traf en homepage omhandlende jordvarme » kirkevangenergi.dk/varmepumper/jordvarme,. Et anlæg til jordvarme er jo på samme tid en klimarigtig varmekilde, som er egnet i stedet for et biobrændselsfyr. For tiden aner jeg på ingen måde, hvad jeg skal købe.

Jeg kan jo se styrker & svagheder ved begge alternativer. Jordvarme har f.eks. den fordel, at det er en vedvarende energikilde, og at man som indehaver ene og alene finansierer den lille smule el, som det tilhørende anlæg skal bruge for at producere energi af jordvarmen. Dog er det lidt dyrt at få, så til at begynde med ville et biobrændselsfyr lavet af mærket Windhager helt klart være det billigste.

På den anden side består et jordvarmeanlæg dog længere, + jeg er informeret om, at det inden blot ti år vil have tjent sig ind igen, hvorfor det faktisk ikke er nogen dårlig investering. Jeg er derfor oprigtigt vægelsindet, trods det, at jeg stadig hælder mest til anlæg til jordvarme.

Findes der nogen læsere, som ligger inde med erfaring med de to installationer, & som kan formå at forære mig et fortrinligt fingerpeg? Det ville jeg i al fald blive lykkelig for…

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.