Jeg overvejer biobrændselsfyr af mærket Windhager

Henover de foregående år er der blevet fokuseret en hel del hvad angår miljøet, hvilket har resulteret i et fremragende påhit. Jeg har jo taget det valg at bytte det affældige naturgasfyr ud med et fabriksnyt og klimavenligt biobrændselsfyr. Samtidig med en begrænsning af udledelsen af kuldioxid kommer det nemlig på samme tid til at have den effekt, at jeg reelt økonomiserer, fordi biobrændsel koster markant færre penge end olie + naturgas.

Jeg har til at begynde med vurderet et par biobrændselsfyr fremstillet af mærket Windhager, og jeg havde på det nærmeste afgjort hvilket, jeg ville indkøbe, hvorefter jeg fandt et website, der handlede om jordvarme. Et anlæg til jordvarme er nemlig samtidig et klimarigtigt opvarmningssystem, der kan anvendes som erstatning for et biobrændselsfyr. Nu ved jeg på ingen måde, hvilket jeg bør indhandle.

Jeg kan nemlig finde fordele og ulemper ved begge. Fx besidder jordvarme det plus, at det er en kontinuerlig energikilde, og at man som indehaver bare faktureres for den el, som anlægget skal bruge for at danne energi af jordvarmen. Dog er det relativt dyrt at få anlagt, så i starten vil et biobrændselsfyr fra Windhager klart være mest fordelagtigt.

Samtidig holder et jordvarmeanlæg imidlertid i længere tid, & jeg ved, at anlægget inden bare ti år tjener sig ind igen, hvorfor det faktisk ej er noget ringe indkøb. Jeg er af den grund meget vægelsindet, selvom jeg endnu helst vil have et anlæg til jordvarme.

Er der nogle her, der besidder viden om de forskellige varmesystemer, & som kan formå at forære mig et fremragende tip…? Det vil jeg i hvert tilfælde sætte pris på.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.