Giv den afskedigede medarbejder en god oplevelse med et outplacement forløb

Som personaleansvarlig i en middelstor virksomheds sekretariat, oplevede jeg desværre for et halvt år siden at skulle fyre fem medarbejdere. I den forbindelse besluttede vi os for at bruge penge på et såkaldt outplacement forløb for de fyrede medarbejdere. På den måde fik vi nemlig en mulighed for at give dem et kvalificeret afsæt for at komme videre på arbejdsmarkedet. Det mente vi, at vi skyldte dem, fordi at vi egentlig var tilfredse med deres arbejdsindsats. Som et resultat af den ustabile økonomiske situation var vi i virksomheden ikke desto mindre presset til at skære ned et sted.

Det helt store plus ved at vælge at tilbyde de opsagte medarbejdere et outplacement forløb er uden tvivl, at vi endda i tiden efter, at opsigelserne er blevet meldt ud, har haft mulighed for at nyde godt af nogle arbejdsomme såvel som tilfredse ansatte. Derudover har de planlagte outplacement forløb for de berørte ansatte bevirket, at det øvrige personale i afdelingen lettere har accepteret den nye arbejdsfordeling i kølvandet på fyringerne. Outplacement viste sig som følge heraf at være en metode til at vise et ansvar for vores medarbejdere samt sikre en fredelig gennemførsel i en yderst svær situation.

For de opsagte ansatte har deres outplacement forløb også sikret en positiv oplevelse. Undervejs i perioden efter deres opsigelse har de hver især haft en fast tilknyttet outplacement konsulent fra et rekrutteringsbureau der ikke blot har rådgivet dem om at udarbejde målrettede ansøgninger og kronologisk eller funktionsopdelt CV til udvalgte stillinger. Konsulenten har dertil givet en professionel sparring, der har givet medarbejderne den nødvendige hjælp til at kortlægge deres jobmæssige kvalifikationer samt forestående muligheder i deres arbejdsliv. Af den grund har de medarbejdere, som fik en opsigelse, følt sig klar til deres nye liv som jobsøgende.

Skal du snart gennemføre en fyringsrunde i din afdeling, eller er du som leder måske tvunget til at sige farvel til en enkelt ansat i firmaet? Lige meget hvad baggrunden for afskedigelsen er og omfanget af en eventuel fyringsrunde, er et outplacement forløb for alle de pågældende medarbejdere en fordelagtig investering for både arbejdspladsen og de medarbejdere, der blev opsagt. Med udgangspunkt i de gode erfaringer fra mit eget firma, vil jeg således appellere til, at man hvis det er muligt investerer i outplacement sparringsforløb for de afskedigede ansatte, hvis man afskediger ansatte.

Hvis du som ansat er er blevet ramt af en fyringsrunde, og oplever du, at det er svært at overskue, hvordan du kan få et passende arbejde? Så vil det også være oplagt for dig at tænke over mulighederne for, at firmaet kan hjælpe dig på vej ved at investere i et sparringsforløb ved en outplacement konsulent. I denne situation kan tillidsmanden i virksomheden ofte fungere som din bisidder og hjælpe dig med at få tilføjet et tilbud om outplacement i din fratrædelsesaftale. Dermed får du nemlig et fantastisk udgangspunkt for at bruge fyringen konstruktivt og sætte andre personlige målsætninger for dit arbejdsliv.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.