At overlade rekruttering i en virksomhed til et erfarent bureau har mange fordele

Er rekruttering af nye medarbejdere blevet en opgave, der stjæler for mange ressourcer for jeres virksomhed? Den optimale løsning kan med stor sandsynlighed være outsourcing af personale rekruttering til et vikar- eller rekrutteringsbureau. Dermed kan personaleafdelingen i jeres firma bruge deres ressourcer på medarbejderne alt imens firmaet helt sikkert bliver velsignet med en kvalificeret kollega, der vil kunne bidrage med en hel del i den konkrete afdeling professionelt samt personligt, ifald et vikar- eller rekrutteringsbureau står for forløbet ifm. rekrutteringen af nye medarbejdere. Men hvilke opgaver er det, at et vikarbureau vil kunne tage vare på for jeres virksomhed i forbindelse med rekruttering? Dette spørgsmål vil jeg med denne artikel kaste lys over for dig med afsæt i mine erfaringer med emnet der er opbygget igennem mere end ti år i en funktion som HR-ansvarlig hos flere mellemstore og store firmaer.

Når man som virksomhed overlader opgaver i forbindelse med rekruttering til et vikar- eller rekrutteringsbureau, er det som udgangspunkt en forudsætning, at kontaktpersonen ved bureauet er stand til at aflæse forventningerne i det pågældende firma og ved den potentielle medarbejder. Og så endda førend, at de møder hinanden. Derudover får den kommende arbejdsgiver hjælp til at formulere en udførlig jobbeskrivelse, førend rekrutteringen af kvalificerede nye medarbejdere går i gang. Derefter påbegynder bureauet således rekrutteringsfasen. Til at begynde med vil konsulenten søge i deres kartotek i håbet om at finde velegnede kandidater til jobbet. I de fleste tilfælde vil det lykkes at finde frem til drømmekandidaten i kartoteket. Ellers varetager rekrutterings- eller vikarbureauet alt arbejdet vedrørende jobopslag og annoncering under rekrutteringen.

I udvælgelsesfasen af rekrutteringsprocessen kan firmaet arbejde uforstyrret videre, eftersom vikarbureauet udvælger velegnede kandidater til stillingen, som så bliver hentet ind til samtale ude hos firmaet. Ifm. screeningen af kandidater benyttes nogle anerkendte metoder for dermed at skabe fundamentet for at rekrutteringen giver et godt resultat. Disse kan fx være en MASTER personprofilanalyse plus relevante tests af kandidatens færdigheder. Derudover kan der gennemføres en indhentning af referencer fra nogle af kandidaternes andre arbejdspladser. Rekrutteringsprocessen fuldføres imidlertid ikke ved, at virksomheden får de absolut mest velkvalificerede kandidater til jobsamtale. Vikarbureauet ordner tillige den påkrævede opfølgning når samtalerne er gennemførte. Hvad mere er, så kan det ansættende firma anvende den populære ”Try & Hire” ordning, der giver mulighed for at påbegynde det nye ansættelsesforhold, som et vikariat på tre måneder.

Mulighederne ifm. uddelegering af rekruttering er med andre ord talrige for netop din virksomhed. I får ikke blot en perfekt ny kollega på alle planer. Det optimale match mellem kandidaten og jer sker også med et ubetydeligt forbrug af tid og kræfter for jer i virksomheden, så dig og dine kollegaer er i stand til at bruge kræfterne på normale arbejdsopgaver under hele rekrutteringsforløbet. Når jeres virksomhed leder efter det bedst egnede vikar- eller rekrutteringsbureau til at overlade jeres rekrutteringsopgaver til, giver det god mening at undersøge, om det bureau, som I kigger på, er VICE certificeret.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>